Általános Szerződési Feltételek

(ÁSZF)

www.betteebead.com

Hatályos: 2024. március 7-től

Kérjük, hogy megrendelése véglegesítése előtt figyelmesen olvassa el a jelen dokumentumot, mert megrendelése véglegesítésével Ön elfogadja a jelen ÁSZF tartalmát!

Az Általános Szolgáltatási Feltételek (“ÁSZF”) tartalmazzák Radvánszki Széki Bettina egyéni vállalkozó (székhely: 2621 Verőce, Maros utca 38/B, adószám: 69784448-1-33), mint szolgáltató (“szolgáltató”) által üzemeltetett honlap/webshop (www.betteebead.com) használatára vonatkozó általános szerződési feltételeket.

Szolgáltató adatai:

Név: Radvánszki Széki Bettina egyéni vállalkozó

Székhely: 2621 Verőce, Maros utca 38/B

Levelezési cím: 2621 Verőce, Maros utca 38/B

Nyilvántartásba vevő hatóság: Belügyminisztérium

Nyilvántartási szám: 53681229

Adószám: 69784448-1-33

Képviselő: Radvánszki Széki Bettina

Telefonszám: +36 30 485 1163

E-mail: ekszer@betteebead.com

Honlap: https://www.betteebead.com

Bankszámlaszám: 10401103-77554956-49521003

IBAN: HU85 104011037755496649521003

SWIFT kód: OKHBHUHB

A szerződés nyelve: Magyar

Alapvető rendelkezések

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel az alábbiak:

1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről

2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

151/2003. (IX.22.) kormányrendelet a tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról

45/2014. (II.26.) kormányrendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

19/2014. (IV.29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

1997. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról

2011. évi CXX. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2018/302 RENDELETE (2018. február 28.) a belső piacon belül a vevő állampolgársága, lakóhelye vagy letelepedési helye alapján történő indokolatlan területi alapú tartalomkorlátozással és a megkülönböztetés egyéb formáival szembeni fellépésről, valamint a 2006/2004/EK és az (EU) 2017/2394 rendelet, továbbá a 2009/22/EK irányelv módosításáról

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet)

A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

Az ÁSZF hatálya, módosítása

Megrendelése véglegesítése előtt köteles megismerni a jelen ÁSZF rendelkezéseit. A webáruházunkon (honlapunkon) keresztül történő vásárlással elfogadja a jelen ÁSZF rendelkezéseit, és az ÁSZF maradéktalanul az Ön és a Szolgáltató között létrejövő szerződés részét képezi.

Kérjük, hogy csak akkor véglegesítse megrendelését, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre (nem minősül írásba foglalt szerződésnek), magatartási kódexre nem utal.

Az ÁSZF esetleges megváltoztatásának, a feltételek frissítésének, kiegészítésének jogát fenntartjuk.

Szerzői jogok védelme

A www.betteebead.com honlap a szerzői jogokról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében szerzői jogi védelem alatt áll, melynek értelmében a honlapon található tartalmak engedély nélküli felhasználása, továbbítása tilos, illetve kizárólag a forrás megjelölése mellett, a szolgáltató írásos beleegyezésével lehetséges.

Ön a vásárlással beleegyezik abba, hogy nem reprodukálja, másolja, adja el viszonteladóként termékeinket előzetes, írásbeli engedélyünk nélkül.

A honlap naprakészsége

A honlapon elérhető adatok általános, tájékoztató jellegűek, így nem biztosítják a vásárláshoz szükséges elégséges információkat, következményeket a vásárló köteles viselni. Az esetleges elírásokért, téves adatokért felelősséget nem vállalunk!

A termékeink árait jogunkban áll megváltoztatni, minden előzetes értesítéstől eltekintve.

Adatvédelem

Az adatvédelemmel kapcsolatos információkat tekintse meg honlapunkon az Adatvédelmi tájékoztató alatt.

Vásárlás

Rendelését az elérhetőségek menüponton keresztül, vagy a honlap értékesítési felületén, a kötelező adatok megadása után.

Jelen ÁSZF a honlapon történő megrendelés esetén érvényes.

A honlapon az egyes termékekekre kattintva megtalálja a termék fotóját, (a fotón található kiegészítők, dekoráció nem képezi az ajánlat részét pl. váza, virág stb) ismertetőjét és árát. Önnek vásárlás esetén a honlapon szereplő árat kell megfizetnie.

Felhívjuk figyelmét, hogy a honlapon értékesített termékek kézzel gyártott termékek, ezért nem garantált, hogy a képen látható termékkel tökéletesen megegyező terméket készítünk. A webshop fotóin látható termék kismértékben, nem lényeges módon eltérhet a megrendelés teljesítése során az Ön részére megküldésre kerülő terméktől. Kérjük, hogy megrendelését ennek figyelembevételével küldje meg a részünkre. A kismértékű eltérések nem jelentik a nem szerződésszerű teljesítést, emiatt szavatossági igényt, vagy a szerződésszegés jogi következményeit érvényesíteni nem lehet.

A termék honlapon feltüntetett árán kívül amennyiben kiszállítást kér, szállítási díjat kell fizetni. Ennek részleteit alább, a kiszállítás, átvétel bekezdésben részleteztük.

Honlapunkon ritkán téves információk is szerepelhetnek, melyek a termékeink leírásával, árazásával, szállítási költséggel, kézbesítési idővel kapcsolatosak. Ezek mindenkori megváltoztatásának jogát fenntartjuk, továbbá annak jogát is, hogy az ezzel összefüggésben a téves adatokkal futó rendeléseket töröljük, amelyről e-mail értesítjük.

A megrendelés elküldése fizetési kötelezettséget von maga után. Megrendeléséről legkésőbb 48 órán belül visszaigazolást küldünk Önnek e-mailben a megadott e-mail címre.

A szerződés akkor válik érvényessé, amikor a visszaigazolás az Ön számára elérhetővé válik.

Amennyiben az Ön ajánlatát a jelen általános szerződési feltételek szerint 48 órán belül nem igazoljuk vissza, Ön mentesül az ajánlati kötöttsége alól.

Fizetési módok

Az oldalon való vásárlás során az alábbi fizetési módokra van lehetőség:

– banki átutalás

– azonnali fizetés bankkártyával (STRIPE)

– készpénzes fizetés (személyes átvétel kizárólag Dunakeszin lehetséges, előre, e-mailben egyeztetve)

A megrendelés után visszaigazolást küldünk minden szükséges információval.

Utánvétes szállítás és fizetés nem lehetséges!

Amennyiben utalást választott és a megrendelt termékek ára a megrendelés visszaigazolását követő 5 munkanapon belül nem kerül kifizetésre, úgy mentesülünk az ajánlati kötöttség alól és nem vagyunk kötelesek a megrendelés teljesítésére.

A megrendelt termékek árát és a szállítási költséget is tartalmazó számlát elektronikus úton küldjük.

Rendelés teljesítése

Az ékszerek egy része megrendelésre készül, megrendelést követően 5-15 munkanapon belül kerül átadásra, kiszállításra, amelyről e-mailben értesítjük. Kivételes esetekben, rajtunk kívülálló okokból (pl alkatrészhiány) akár ez néhány munkanappal ki is tolódhat.

Az e-mailben leadott, egyedi megrendelések esetén az átadásról/kiszállításról e-mailben egyeztetünk.

Kiszállítás, átvétel

Személyes átvétel

Személyes átvételre csak Dunakeszin, előre egyeztetett helyszínen és időpontban lehetséges, amelynek részleteiről a megrendelés során megadott e-mail címen értesítjük a megrendelést követően.

Kiszállítás

A megrendelt termékek kiszállítására az alábbi két lehetőség közül választhat:

a Magyar Posta Zrt. kiszállításával:

  • Ajánlott levélként 890 Ft
  • MPL csomagautomatába vagy postapontra 990 Ft
  • MPL házhozszállítással 1990 Ft

– a postára adást követően a Magyar Posta Zrt. a saját üzletszabályzata szerinti határidőn belül szállítja ki a küldeményt, ezért felelősséget nem tudunk vállalni.

FOXPOST csomagküldő szolgáltatással:

  • csomagautomatába történő szállítás és átvétel esetén 1145 Ft
  • házhozszállítással 2160 Ft

– a termék árán beérkezése után a FOXPOST saját üzletszabályzata szerinti határidőn belül szállítja ki a küldeményt, ezért felelősségek nem tudunk vállalni.

A termék átadását visszatarthatjuk, ameddig nem győződünk meg arról, hogy a termék árának kifizetése sikeresen megtörtént. Amennyiben a termék ára nem került teljes mértékben kifizetésre, a vételár kiegészítésére hívhatjuk fel figyelmét.

Elállás joga és menete, a szolgáltató és a vásárló kötelezettségei elállás esetén

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Ön a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

Az elállás jogát az erre vonatkozó egyértelmű írásbeli nyilatkozat útján gyakorolhatja. A rendelet értelmében az elállási jogot határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát határidőn belül elküldi.

Önt terheli annak bizonyítása, hogy az elállás jogát a rendelkezéssel összhangban gyakorolta e.

Elállási nyilatkozatát annak megérkezését követően kötelesek vagyunk elektronikus úton visszaigazolni.

Köteles a terméket mielőbb, de legkésőbb az elállástól számított 14 napon belül visszaszolgáltatni a Szolgáltatónak, a terméket a szolgáltató címére kell visszaküldeni.

A termék visszaküldésének költsége Önt terheli.

Legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatérítjük az ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket, így a szállítási díjat is. Felhívjuk a figyelmét, hogy ez a rendelkezés nem vonatkozik a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási mód választásával okozott többletköltségekre – ez esetben nem vagyunk kötelesek visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket és a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési kötelezettségünk.

A visszajáró összeget az Ön által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon térítjük vissza. Az Ön kifejezett beleegyezése alapján a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhatunk, de ebből adódóan Önt semmilyen többletdíj nem terhelheti. A hibásan és/vagy pontatlanul megadott bankszámlaszám vagy postai cím következtében történő késedelem miatt a szolgáltatót felelősség nem terheli.

Lehetőségünk van a visszajáró összeget visszatartni mindaddig, amíg Ön a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Utánvéttel feladott küldeményeket nem áll módunkban elfogadni.

Elállási joga nem érvényesíthető olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet az Ön utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a az Ön személyére szabtak.

A visszavételre szánt terméket csakis használatlanul, az átvételivel megegyező, hibátlan állapotban fogadjuk el, eredeti csomagolásában, csatolva a fizetési bizonylatot vagy a vásárláskor kapott számlát.

Amennyiben egy alkatrész nem az eredeti állapotában van, hiányzik vagy károsodott, egyéb, a gyártótól független okokból, csak részleges visszatérítésre van lehetőség.

Termékszavatosság, kellékszavatosság, jótállás

Amennyiben a honlapon megvásárolt termék már a vásárláskor hibás volt, és ez a hiba a vásárlást követően derül ki, úgy kötelesek vagyunk szavatossági igényét teljesíteni, de csak abban az esetben, amennyiben a termék már a vásárláskor is hibás volt.

A hibás termék kijavítása céljából kérjük, hogy küldje meg részünkre a hibás terméket és a vásárlásra vonatkozóan kiállított számla másolatát is. Amennyiben a fizetési igazolást, vagy számlát nem tudja bemutatni, és a kijavításra visszaküldött termékről egyébként nem egyértelmű, hogy nem általunk készített termék, úgy nem vagyunk kötelesek a szavatossági igényt teljesíteni, és erről írásban értesítjük.

A holnapon történő vásárlás alkalmával 45/2014 (II.26.) Korm. Rendelete alapján Önre az alábbi természavatossági, kellékszavatossági, jótállási szabályok vonatkoznak:

Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön hibás teljesítés esetén Széki Bettina e.v.-val szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a mi költségünkre Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén legfeljebb egy év.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a szolgáltatóval – Széki Bettina egyéni vállalkozóval – szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást Széki Bettina e.v. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Jótállás

Milyen esetben élhet Ön a jótállási jogával?

Hibás teljesítés esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján az Eladó jótállásra köteles.

Jogszabály írja elő a jótállás biztosítását az olyan tartós fogyasztási cikkek (pl.: műszaki cikkek, szerszámok, gépek) és alkatrészeik esetében, amelyek vásárlási értéke a 10 000 Ft-ot meghaladja.

Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet határozza meg a kötelező jótállás eseteit. Az ezen esetkörbe nem tartozó Termékek esetén az Eladó jótállást nem vállal. A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a jótállásra kötelezett kötelezettségének a jogosult felhívására – megfelelő határidőben – nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni. A jótállás időtartama egy év. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik. Az egy éven túli esetleges jótállási igényekkel kapcsolatban szíveskedjen a gyártóhoz fordulni!

Mi a viszonya a jótállásnak más szavatossági jogokkal?

A jótállás a szavatossági jogok (termék és kellékszavatosság) mellett érvényesül, alapvető különbség az általános szavatossági jogok és a jótállás között, hogy a jótállás esetén a fogyasztónak kedvezőbb a bizonyítási teher.

A 151/2003 Korm. Rendelet szerinti kötelező jótállás alá eső rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket – a járművek kivételével – az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a vállalkozás, vagy – a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén – a javítószolgálat gondoskodik.

Az eladó vállalása a kötelező jótállás időtartama alatt nem tartalmazhat a fogyasztóra nézve olyan feltételeket, amelyek hátrányosabbak azoknál a jogoknál, amelyeket a kötelező jótállás szabályai biztosítanak. Ezt követően (1 év után) azonban az önkéntes jótállás feltételei szabadon állapíthatóak meg, azonban a jótállás ebben az esetben sem érintheti a fogyasztó jogszabályból eredő -így köztük a kellékszavatosságon alapuló jogainak fennállását.

Három munkanapon belüli csereigény

Webáruházon keresztüli értékesítés esetén is érvényesül a három munkanapon belüli csereigény intézménye. Három munkanapon belüli cserteigényt a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alá tartozó tartós fogyasztási cikkek esetében lehet érvényesíteni, amely szerint, ha a 3 munkanapon belül érvényesíti valaki a csereigény intézményét, akkor az eladónak ezt úgy kell értelmeznie, hogy a termék az eladáskor már hibás volt és minden további nélkül a terméket ki kell cserélnie.

Mikor mentesül az Eladó a jótállási kötelezettsége alól?

Az Eladó a jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok a szavatossági jogosultságoktól függetlenül megilletik.

Panaszkezelés

Panaszát, észrevételét megteheti írásban a levelezési címünkre, vagy e-mail címünkre küldött üzenetével.

Levelezési címünk: Radvánszki- Széki Bettina, 2621 Verőce, Maros utca 38/B

e-mail címünk: bettiszeki@gmail.com

Panaszát megvizsgáljuk, és legkésőbb 10 munkanapon belül visszaigazoljuk.

Levelezésünket panaszával kapcsolatban 3 évig megőrizzük.

Verőce, 2024. Március 7.